• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom vedas börsi tõusule

  Kui kolmapäevane börsipäev tekitas turuosalistes lootusi, et kauaoodatud tõus algab, siis eile vallandus Tallinna börsil Telekomi aktsia vedamisel juba päris korralik hinnaralli.
  Analüütikud märkisid siiski, et kuna kauplemisaktiivsus jäi eile endiselt suhteliselt madalaks, on püsivast tõusutrendist veel vara rääkida.
  Börsi avamishetkeks olid maaklerid liideraktsiate noteeringuid tõstnud juba sedavõrd, et ÄP indeks alustas päeva rohkem kui 2% kolmapäeva õhtusest sulgemistasemest kõrgemal.
  Päeva jooksul kerkisid aktsiate hinnad veelgi ja ÄP indeks lõpetas börsipäeva 290,11 punktil, olles päevaga kerkinud 3,9% võrra. Vallandunud optimismipuhangut iseloomustab ka fakt, et üldse lõpetas päeva miinuses vaid kaks aktsiat, lisanimekirjas kaubeldavad EMV ja Eesti Näitused.
  Eile hommikul avaldas 9 kuu majandustulemused üks börsi liidritest Telekom. Analüütikud andsid tulemustele positiivse hinnangu, märkides, et need ületasid isegi ootusi. Telekom näitab jätkuvat edenemist nii käibe kui ka kasumi poolel -- käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15,1% ja kasum 11,9%.
  Telekomi aktsia läbis tugevate majandustulemuste ja investorite üldise positiivsema meelestatuse toel eile Tallinnas 5,5%se tõusu ja Londonis koguni 6%se tõusu. Täna toetab Telekomi aktsia hinda eile õhtune USA dollari järsk ca protsendine tugevnemine.
  Majandustulemused avaldas eile ka üks kahest langejast -- EMV. Languse taga oli üks väikesemahuline tehing. Eesti juhtiva ehitusfirma 9 kuu kasum oli samas üpris nigel, vaid 3,4 mln kr. Veidi positiivsemad noodid paistavad käibe poolelt, kus 9 kuu kokkuvõttes ollakse küll eelmise aasta tulemusest 20,8% maas, kuid III kvartalis saavutatud 245,25 mln kroonine käive annab lootust paremaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsinädala lõpetas tehnoloogiaaktsiate müügilaine
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Täna langesid kõik suuremad USA aktsiaindeksid, enim tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi liitindeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.