Silva Männik • 21. november 1999 kell 22:00

ASA agendid jätkavad tööd B-Agentuuris

B-Agentuur tegutseb praegu ajutiselt Pro Kapitali keskuses Narva maanteel. Majajuht ning Pro Kapitali turvatöötajad ei teadnud reedel B-Agentuurist midagi. Agentuuri juhataja Sergei Net?ajev keeldus Äripäevale kommentaari andmisest.

Seni tegeleb B-Agentuur valdavalt BICO Kindlustuse toodete müügiga. BICO Kindlustuse juhatuse liige Olga Reznik rääkis, et B-Agentuur müüb BICO Kindlustuse poliise alates oktoobrist. Tegu on vaid varakindlustuse toodetega, kuid Reznik ei välistanud, et hiljem võidakse B-Agentuuri kaudu müüma hakata elukindlustuspoliise. Praegu pole veel lihtsalt selgunud, kas nende agendid võivad müüa ka elukindlustust ning kas ka AB Elukindlustuse agendid neile üle tulevad, selgitas ta.

Äripäeva andmetel on B-Agentuuriga seotud ASA ja AB Elu endine suuromanik Leonid Apananski. «Ma tean sellist firmat ja seda, et paljud mu endised kolleegid töötavad seal,» ütles ta. Küsimusele, kas ta on B-Agentuuri üks omanikest, vastas Apananski, et tal on palju lihtsam, kui ta ei ole kuskil osanik. «Mitte olla osanik otseselt, kaudselt ega üldse kuidagimoodi. Ma olen eraisik,» ütles Apananski. Ta kinnitas, et kindlasti ei välista ta edaspidist äritegevust.

Olga Reznik ütles, et B-Agentuuri müüdud poliiside puhul ei saa kliendil tekkida kahtlust, kuhu raha liigub, sest see laekub otse BICO Kindlustuse arvele. «Alles pärast kontrollimist maksame meie neile provisjoni,» täpsustas ta. «Tegu on endiste ASA Kindlustuse agentidega, kes tunnevad kindlustust ja oskavad müüa, las nad siis müüvad,» lausus Reznik. «Ka B-Agentuuri juhtiv Sergei Net?ajev on väga tugev kindlustusala spetsialist.» Net?ajev on endine ASA Kindlustuse peadirektor ja juhatuse esimees.

BICO Kindlustus kasutab Rezniku sõnul peale B-Agentuuri ligi poolesaja vahendaja teenuseid, kes müüvad kokku viiendiku seltsi kogumüügist.

AB Elukindlustuse müügidirektor Tatjana Maljar ütles, et B-Agentuur on enda juurde tööle kutsunud ka AB Elukindlustuse agente, kuid tema teada ei ole ükski agentidest sinna läinud.

«Ma ütlesin meie töötajatele, et see on nende vaba valik ning nad peavad ise otsustama, kas tahavad B-Agentuuri üle minna või mitte,» lausus ta. «Samas on AB Elukindlustuse agendid viimastest sündmustest täielikus ?okis, see ei lase neil hästi elukindlustuse lepinguid müüa, tegu on ju ikkagi usalduse müügiga.»

Hetkel kuum