• Jaga lugu:

  Automaks jätab Tallinnale augu

  Mootorsõidukimaksust laekuva rahaga soovib Isamaaliit lisada riigieelarvesse 220 miljonit krooni kohalike omavalitsuste investeeringuteks ja teede parandamiseks. Kohaliku maksuna mootorsõidukimaksu koguva Tallinna linna jaoks tähendab üleriigilise maksu kehtima hakkamine tulude vähenemist.
  «Tallinna kohalik maks kaob tõesti ära ja sellega kahaneb linna eelarve enam kui 30 miljoni krooni võrra,» sõnas riikliku mootorsõidukimaksu initsiaator Kalle Jürgenson. «Loomulikult tähendab see linnale kokkuhoidu.»
  Tallinna volikogu esimehe Rein Voogi sõnul on linna eelarve niigi pingeline ja esialgu jääb oodatav mootorsõidukimaksu tulu sinna sisse. «Kui see maks tõesti tehakse üleriigiliseks, eks siis tuleb vaadata, mis teha,» sõnas ta. «Praeguses olukorras on iga tuhat kroonigi Tallinnale oluline summa.»
  Voog ei toeta üleriigilist mootorsõidukimaksu. «Niigi riik maksustab autoomanikke igal võimalikul ja võimatul juhul,» põhjendas ta.
  Riikliku mootorsõidukimaksu vastu on rahandusministri nõuniku Daniel Vaariku kinnitusel ka rahandusministeerium. «Me ei poolda mootorsõidukimaksu sellepärast, et seda soovitakse kulude suurendamiseks, mis praeguses olukorras pole põhjendatud,» seletas Vaarik.
  Kalle Jürgenson seletas Reformierakonna kontrollitava rahandusministeeriumi vastuseisu Isamaaliidu kavandatud maksule kartusega, et seda võidakse tõlgendada lõivumaksmisena tulumaksureformi eest. «Eks ta tegelikult nii ongi,» kinnitas Jürgenson. «Eelarve on pingeline ettevõtte tulumaksu kiire kaotamise tõttu ja sellel on oma hind,» rääkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.