ÄP fototoimetus • 21. november 1999 kell 22:00

Taani ekspoliitik Grööni firmas

Praegu on Ellemann-Jensenist saanud paljude firmade, nagu Thorkild Kristenseni kontsern, A/S Foss, House of Prince, Estonian Air, ja paljude teiste Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Saksamaal A.P. Møller grupile kuuluvate sõsarettevõtete juhatuse liige.

Hiljuti valiti Ellemann-Jensen toiduainekontserni Royal Greenland juhatuse esimeheks. Juhatuse liige on ta olnud selles Gröönimaa omavalitsusele kuuluvas ettevõttes juba 1993. aastast saadik. See suurettevõte annab poole kogu Gröönimaa omavalitsuse sissetulekutest. Royal Greenland on Gröönimaa suurim kalatööstusettevõte, kus töötab ligi 3000 inimest.

Möödunud aastal oli Royal Greenlandi käive 3 miljardit Taani krooni, kuid kasum vaid 1 miljon krooni. Taani endisel välisministril tuleb kõik oma oskused mängu panna, et Gröönimaa suurettevõte tõelisesse kasumisse jõuaks.

Autor: ÄP

Hetkel kuum