Kaido Einama • 28. november 1999 kell 22:00

Microsoft lõi Balti esinduse

Microsoft Corporationi asepresident ja Euroopa, Lähis-Ida ning Aafrika kontorite president Michel Lacombe nimetas Riias esinduse avamise ühe põhjusena seda, et tõenäoliselt on Baltimaad üks kiirema majandusarenguga piirkondi järgmisel kümnendil ja loomulikult on põhjendatud maailma suurima tarkvarakompanii vajadus kohaloleku järele selles regioonis.

Riias avatud kontor ei jää Baltimaades viimaseks. Microsofti esindajad lubasid avamisel külalistele, et peatselt avatakse esindus ka Tallinnas ja Vilniuses. Riiast saab aga stardikoht endise NSVLi vabariikidesse laienemisel.

Microsofti lähiplaanid Balti riikides on võidelda piraatluse vastu ja suurendada läbimüüki. Microsofti Balti regiooni juht Bo Kruse lubas ka lokaliseeritud ehk Baltimaade keeltes tarkvaratoodete turule ilmumist.

«Nagu autosid pole ilus varastada, ei maksa varastada ka tarkvara,» hoiatas Microsofti asepresident. «Praegu on lokaliseeritud kontoritarkvara spellerid (õigekirja analüsaatorid -- toim.) ja käsiraamatud, järgmine etapp ongi kasutajaliidese lokaliseerimine.

Hetkel kuum