• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas EE peab kandma klientide tekkinud kahju?

  Kui käsitleme energiat nagu kaupa -- üks pool müüb ja teine ostab, kui see on lepingulises ärisuhtes ja kui müüja mingil põhjusel ei müü ja teisel tekib sellest ärikahju, peab olema lepingus vastutus selle eest. Aga see peab olema selgelt reguleeritud, praegu see nii ei ole.
  Leiburile on EE olnud hea partner ja viimase 10 aasta jooksul ei ole meil probleeme olnud. Viimast juhtumit tuleb käsitleda loodusõnnetusena. Siin on tormist tingitud avarii, mis ei ole otseselt EE juhtimisviga või kellegi tahtlik tegevus.
  On kaks lähenemist: kuidas käituda loodusõnnetuse puhul ja kuidas tavaolukorras mingi süülise tegevuse puhul. Kas pinge kõigub või kaob hoopis ära -- seal peaks see vastutus olema reguleeritud. Elektriga on kogu elu seotud, kui elektrit ei ole, põhjustab see ahelreaktsiooni.
  Minul jäid katused peale ja vool sisse. Ma ei tea, kas Eesti Energia on ennast loodusõnnetuste vastu kindlustanud. Usun, et on, ta on niivõrd tugev firma. Isegi mina, väike talunik, võiksin seda teha, aga see on ikkagi meil kahe firma vaheline asi -- üks müüb, teine ostab. Ja kui see on lepinguga paika pandud, et ta garanteerib mulle pidevalt elektrienergia ja kui ta seda ei tee, ei ole siis minu asi, kas on loodusõnnetus või mitte. Praegu selliseid lepinguid minu teada ei ole. Monopoolsed ettevõtted ei ole seda teadlikult läbi lasknud, muidu oleks neil tükk tegemist juures.
  Praegu on aga nii, et EE on ikka suurem ja tugevam firma ja ütleb mulle, et kui sa, poiss, palju virised, lülitan elektri hoopis välja.
  Arvan, et see, mis puudutab äri, seda küll ei peaks EE kompenseerima. Kõik korralikud ettevõtted on oma äri katkestuste vastu kindlustatud. Aga see, mis puudutab Eesti Energia tehnilisel või tehnoloogilisel süül toimunut -- kas siis mingeid läbipõlemisi vms -- need võiksid olla siis küsimuse all, et kas käsitleda osalist või täielikku kompenseerimist.
  Eesti Energia on loomulikult valmis korvama kõik kahjud, mis tulenevad klientidega sõlmitud elektrivarustuse lepingu võimalikust rikkumisest.
  Esmaspäeval Eestis möllanud tormi ja sellest tingitud voolukatkestuste puhul tuleb nentida, et Eesti Energia haldab kokku ca 60 000 km elektriliine ning kõikide liinikoridoride laius vastab kehtestatud normatiividele. Et välistada puude langemine elektriliinidele, tuleks Eesti Energial täiendavalt teha metsaraiet ca 300 000 hektaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.