• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia tõusis Euroopas 3. kohale

  Euroopas suudavad Nokiat edestada veel ainult naftahiiud Royal Dutch/Shell ja BP Amoco.
  Ehkki Nokia aktsia kurss on tänavu tõusnud 163%, mille järel firma börsiväärtus on kasvanud 2815,2 miljardi Eesti kroonini, leiab enamik analüütikuid, et Nokia aktsiat tasub endiselt osta. Tänu oma erakordselt heale tulude ja müügi kasvule on Nokial õnnestunud tänavu oma väärtust suurendada tervelt 1620 miljardi Eesti krooni võrra, mis on juba iseenesest rohkem kui kogu tema konkurendi, Rootsi Ericssoni koguväärtus.
  Seni ei anna Nokia tõus börsil veel põhjust muretsemiseks. Nimelt soovitab agentuuri Bloomberg küsitletud 58 analüütikust 49 jätkata Nokia aktsiate ostmist. Vaid kaks andis müügisoovituse ja seitse soovitas ostmise peatada.
  Saksa telekommunikatsioonifirma Deutsche Telekom börsiväärtus on 2696,4 miljardit krooni, mis jääb Nokiale alla 118,8 miljardi krooniga. Ka Deutsche Telekomi aktsia on tänavu «kuuma telekomisügise» ajal hästi tõusnud ning enamik analüütikuid soovitab nende edasist ostmist.
  Euroopa suurimate börsifirmade seas domineerivad telekommunikatsiooniettevõtted, mida tippkümnes on viis, neile lisaks on seal kaks nafta- ja kaks ravimifirmat ning üks pank. Euroopa suurimal börsifirmal Royal Dutch/Shellil, mille grupi börsiväärtus on 3162,6 miljardit Eesti krooni, puudub ühtne aktsia. Firmal on kaks valdusfirmat, millest Royal Dutchi käes on 60% ja Shelli käes 40% aktsiatest.
  Eelmisel aastavahetusel ühines Ameerika Amoco British Petroleumiga ja koos moodustavad nad Euroopa suuruselt teise firma, mille börsiväärtus on 3027,6 miljardit Eesti krooni.
  Eelmise nädala seisuga oli Soomes saanud Nokia abil margamiljonäriks (2,63 miljonit Eesti krooni) 7950 inimest. Miljonäride arv kasvab kiires tempos, sõltuvalt aktsia tõusust.
  Novembri keskel, kui Nokia aktsia kurss oli 120 eurot, oli miljonäride arv 7350. Kaks nädalat hiljem, novembri lõpus, kui aktsia väärtus oli tõusnud 136 eurole, oli miljonäride arv kasvanud 500 võrra.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.