• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hongkong usaldab eurot

  Esmaspäevane 2,5protsendiline euro kursi tugevnemine materialiseerus eile Eesti panga ametliku kursina. Dollari ametlikuks kursiks fikseeris Eesti Pank eile 15,24716 krooni, mis on 2,21% esmaspäevasest madalam. Keskpank fikseeris esmaspäevase ametliku kursi enne ühisraha kiire tõusu algust.
  Eile liikus euro kurss kitsastes piirides. Toetust sai ühisraha tööpuuduse vähenemisest Saksamaal 29 000 tööealise võrra, mis oli üle nelja korra loodetust enam. Võib-olla veelgi suurema toetuse sai euro Hongkongist. Maailma ühe suuremate välisvaluutareservidega keskpanga juht teatas kavatsusest suurendada euro osakaalu valuutareservis seniselt 10 protsendilt 15ni. Euro osakaalu kasvatamist põhjendati USA maksebilansi tasakaalustamatuse ja Ühendriikide finantsturgude liigse haavatavuse tõttu. Hongkongis kehtib valuutakomitee süsteem, kusjuures sealne dollar on seotud USA dollariga kursiga 7,8 USD/HKD. Hongkongi rahandussüsteemi valuutareservide kogumaht on kokku 30 mld dollarit, eurosid ostetakse kokku 1,5 mld dollari väärtuses. Samas ei teatatud kattevara muutmise ajakavast. Kuigi tehingute kogumaht ei ole valuutaturgude kogukäibega võrreldes suur, on see uudis euro kursile positiivne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.