• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks hakkas toll 9. detsembrist nõudma kauba deklaratsiooni vormistamist kauba asukohas?

  Kord, et kaubadeklaratsioon tuleb esitada koos kaubaga kehtib juba 31. oktoobrist ja selle rakendumist ei ole keegi ka kuhugi edasi lükanud. 10. jaanuarini on edasi lükatud nõudmine, et tollimaakleri vormistatud sisenemisdeklaratsiooniga ei või kaupa viia kauba omaniku hoiukohta, vaid ainult tolliterminali. Nii palju kui minul on informatsiooni, siis jääbki püsivalt kehtima luba, et ka tollimaakleri sisenemisdeklaratsiooniga vormistatud kauba võib viia lõpliku deklaratsiooni vormistamiseni ettevõtte hoiukohta. Valitsuse määrusesse tehakse vastav muudatus.
  Detsembrist hakkas kehtima aga nõue, et firma peab hakkama taotlema sisenemisdeklaratsiooni õigust, näidates avalduses ära, kus kohas kaupa hoiustatakse. Nõue hakkas kehtima juba 31. oktoobrist, kuid esimesel kuul anti sisenemisdeklaratsiooni õigus kõigile, kellel oli varasema korra järgi eeldeklaratsiooni õigus.
  Autor: Toomas Udu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.