13. detsember 1999 kell 22:00

Miks hakkas toll 9. detsembrist nõudma kauba deklaratsiooni vormistamist kauba asukohas?

Kord, et kaubadeklaratsioon tuleb esitada koos kaubaga kehtib juba 31. oktoobrist ja selle rakendumist ei ole keegi ka kuhugi edasi lükanud. 10. jaanuarini on edasi lükatud nõudmine, et tollimaakleri vormistatud sisenemisdeklaratsiooniga ei või kaupa viia kauba omaniku hoiukohta, vaid ainult tolliterminali. Nii palju kui minul on informatsiooni, siis jääbki püsivalt kehtima luba, et ka tollimaakleri sisenemisdeklaratsiooniga vormistatud kauba võib viia lõpliku deklaratsiooni vormistamiseni ettevõtte hoiukohta. Valitsuse määrusesse tehakse vastav muudatus.

Detsembrist hakkas kehtima aga nõue, et firma peab hakkama taotlema sisenemisdeklaratsiooni õigust, näidates avalduses ära, kus kohas kaupa hoiustatakse. Nõue hakkas kehtima juba 31. oktoobrist, kuid esimesel kuul anti sisenemisdeklaratsiooni õigus kõigile, kellel oli varasema korra järgi eeldeklaratsiooni õigus.

Autor: Toomas Udu

Hetkel kuum