Viktoria Korpan • 15 detsember 1999

Internet jõuab küladesse

«See projekt on väga viletsa tasuvusega, mõnes piirkonnas on see 10--15 aastat, aga ka järgmisel aastal investeerime sellesse projekti umbes 40 miljonit krooni,» lausus Eesti Telefoni juhatuse liige Valdo Kalm. Senine investeering Külatee projekti on olnud 40 miljonit krooni.

Külatee on maavalitsuste, riigikantselei riigi infosüsteemide osakonna ja Eesti Informaatikakeskuse koostöös algatatud infotehnoloogia-alane programm, mille eesmärk on andmesideteenuste arendamine maapiirkondades. Eesti Telefon rajab interneti püsiühendusi kohalikele omavalitsustele, koolidele, raamatukogudele ja avalikele internetipunktidele kõikjal üle Eesti kuni 50protsendilise hinnasoodustusega.

Eesti Telefon on enim püsiühendusi rajanud Võrumaale, kuhu on sellel aastal kulutatud ligi 3,5 miljonit krooni. Riik maksab kinni arvutite hinna ja interneti püsiühenduste kuumaksed.

«Seoses normaalse digitaaltelefonivõrgu väljaehitamisega tuleb seda niikuinii teha, me võime panna interneti sinna samuti, kuid ei tee seda kindlasti tasuta ning alla omahinna,» kommenteeris Eesti Telefoniga konkureeriva andmesidefirma Uninet juhatuse liige Taavi Talvik.

Hetkel kuum