• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Internet jõuab küladesse

  «See projekt on väga viletsa tasuvusega, mõnes piirkonnas on see 10--15 aastat, aga ka järgmisel aastal investeerime sellesse projekti umbes 40 miljonit krooni,» lausus Eesti Telefoni juhatuse liige Valdo Kalm. Senine investeering Külatee projekti on olnud 40 miljonit krooni.
  Külatee on maavalitsuste, riigikantselei riigi infosüsteemide osakonna ja Eesti Informaatikakeskuse koostöös algatatud infotehnoloogia-alane programm, mille eesmärk on andmesideteenuste arendamine maapiirkondades. Eesti Telefon rajab interneti püsiühendusi kohalikele omavalitsustele, koolidele, raamatukogudele ja avalikele internetipunktidele kõikjal üle Eesti kuni 50protsendilise hinnasoodustusega.
  Eesti Telefon on enim püsiühendusi rajanud Võrumaale, kuhu on sellel aastal kulutatud ligi 3,5 miljonit krooni. Riik maksab kinni arvutite hinna ja interneti püsiühenduste kuumaksed.
  «Seoses normaalse digitaaltelefonivõrgu väljaehitamisega tuleb seda niikuinii teha, me võime panna interneti sinna samuti, kuid ei tee seda kindlasti tasuta ning alla omahinna,» kommenteeris Eesti Telefoniga konkureeriva andmesidefirma Uninet juhatuse liige Taavi Talvik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.