• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia kukkumises süüdi Eesti Pank

  Hansapanga analüütik Mart Tõevere ütles, et novembri lõpus kuulus Eesti Pangale 1 086 553 Hansapanga aktsiat ehk 1,38% panga aktsiakapitalist. Tõevere sõnul oli Eesti Panga osalus 14. detsembri seisuga vähenenud 0,94 protsendile ja Eesti Panga arvel oli selle kuupäeva seisuga 736 553 Hansapanga aktsiat.
  Andrus Kuusmann ütles, et Eesti Panga strateegiline kava on vähendada osalust kommertspankades. Ta lisas, et kommertspankade aktsiate müük ei ole ajaliselt piiratud.
  Möödunud reedest alates müüdi kolme päevaga Tallinna börsi kuus suuremat aktsiapakki, kogumahus 350 000 aktsiat koguväärtusega ca 31--32 mln krooni. Turul arvati, et tehingute taga võivad olla mõned suuremad välisinvestorid, kes aastavahetuse kartuses on hakanud oma positsioone Eesti aktsiates sulgema.
  Hansapanga aktsia hind saavutas oma viimase aasta kõrgeima taseme möödunud nädala kolmapäeval ja neljapäeval, kui aktsia hind käis päeva siseselt 97,5 kr tasemel. Eile õhtul sulgus Hansapanga aktsia hind 88,25 kroonil ehk 9,5% nädalatagusest tasemest madalamal. ÄP indeks langes sama perioodiga vaid 1,7%.
  Analüütikute sõnul sõltub Hansapanga aktsia edasine liikumine suuresti Eesti Panga käitumisest. Kui osaluse müük börsi kaudu jätkub, on tõenäoline, et aktsia hind kukub veel. Kui müüki niipea ei teostata, on aktsial lühiajaliselt tubli tõusupotentsiaal.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.