• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pühadenädalad toovad turule rahu

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil viimase kuu kõige madalama päevakäibe juures oluliselt ei muutunud. Liideraktsiate osas võis aga pärast Eesti Panga aktsiamüügi avalikuks tulekut märgata rollide vahetust, kus survest pääsenud Hansapanga aktsia oli põhinimekirja ainus tõusja.
  ÄP indeks kaotas reedel 0,4% oma väärtusest ja lõpetas päeva 327,04 punktil. Börsisüsteemi päevakäive küündis tagasihoidliku 7,78 mln kroonini.
  Investorite vähese kauplemishuvi taga oli tõenäoliselt ebamäärasus nädalavahetusel Venemaal toimuvate valimiste ees ja teadmatus, millal paiskab Eesti Pank turule oma allesjäänud Hansapanga aktsiad.
  Eesti Panga direktor Valdur Laid kinnitab tänases Äripäevas, et Eesti Pank ei ole Hansapanga aktsiaid börsile paisanud. Huvitaval kombel annavad aga ülemöödunud reedel ja möödunud esmaspäeval-teisipäeval börsi vahendusel registreeritud suuremahulised tehingud kokku just 350 000 aktsiat.
  Venemaa riigiduuma valimiste mõjud meie aktsiaturule on eeldatavalt küllalt rahulikud. Loomulikult oleks positiivne, kui võimule tuleksid parempoolsed, kuid valimiseelsete rahvaküsitluste järgi jagunevad kohad uues duumas parempoolsete ja vasakpoolsete vahel üsna võrdselt. Seega jääb valitsev koalitsioon nii või teisiti üpris haavatavaks ja väga radikaalseid otsuseid vastu võtma ei hakka.
  Venemaa analüütikud arvasid reedel, et valimiste mõju jääb ka sealsel aktsiaturul tagasihoidlikuks. Paljud investorid on arenevad turud enda jaoks selleks aastaks kinni pannud. Arvatakse, et tänasega algavad pühadenädalad jäävad turul üpris vaikseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.