• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Tallinna firmasid peab maksustama erinevalt teistest piirkondadest?

  Loomulikult oleks tore, kui väljaspool Tallinna asuvatel ettevõtetel oleksid maksusoodustused. See oleks ainus tee, et meelitada investoreid Tallinnast välja.
  Maksupoliitika, mis hakkab järgmise aasta alguses kehtima, ehk uus tulumaksuseadus seab Eesti ettevõtted võrdsesse seisu. Tallinnast vaadates võib see tunduda heana, aga ma ei näe enam ühtegi argumenti, mis sunnib investorit tulema Tallinnast välja.
  Kui Mõõdukate ettepanekud aitavad seda olukorda muuta ja soosivad investorite tulekut teistesse regioonidesse, siis on nende tegevus teretulnud.
  Argumendid, et väljaspool Tallinna on lihtsam leida tööjõudu ja see on ka odavam, peavad paika. Aga see puudutab lihttöölisi. Kui ettevõtja vajab oskustöölisi, siis on neid väljaspool Tallinna raske leida ja neile tuleb maksta rohkem, sest peame nad pealinnast ära meelitama. Kui töötaja aga Tallinnas tööd ei leia, siis järelikult pole tegemist hea spetsialistiga. Toetan ideid, mis annavad investoritele väikese tõukejõu tulla Tallinnast välja.
  Mitte-tallinlasena arvan, et seda ei peaks tegema. Eesti väiksuse juures on täiesti loomulik, et pealinn ja sealne ümbrus on äriliselt atraktiivne keskkond. Miks peaksime olemasolevat lõhkuma?
  Kui teeme Tallinnas supi lahjemaks, siis ega Võrumaal sellest supp rammusamaks lähe. Minu arvates on selline lähenemine ääretult vale. Vägisi ei ole võimalik ühe riigi piirides raha, inimesi ja mõistust liigutada. Eestis tervikuna tuleb olud ja ärikeskkond muuta äritegevusele soodsaks ja mitte piiritleda oma mõtlemisvõimet mõne Tallinna majaga.
  Minu arvates on Mõõdukatel lihtsalt ideedest puudus. Praegu kehtib juba maamaks ja selle määrad sõltuvad äri asukohast.
  On ju selge, et makse maksab üks osa äriseltskonnast ja mida rohkem neile peale keevitatakse, seda raskemaks läheb legaalse äri ajamine ja tulusamaks muutub illegaalne osa. Minu arvates on Mõõdukate piiratud mõttetegevus suunatud sellele, kuidas võimalikult palju kaikaid kodarasse loopida legaalsele ja riigile makse maksvale äritegevusele. Mulle ei meeldi Mõõdukate tegevus ja ettepanekud sugugi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Isegi head tulemused suruvad minu lõheinvesteeringut vee alla
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Alles ma rõõmustasin, et rikastun koos Norra lõhemiljardäridega, kui juba sain reedel külma duši – minu portfelli kalakasvataja Lerøy Seafoodi eelmise nädala lõpus avaldatud esimese kvartali majandustulemused kukutasid aktsiat korraga peaaegu 10 protsenti. Ja seda hoolimata rekordilistest kvartalitulemustest ning kalakasvataja sõnul äärmiselt kõrgest roosa kala hinnast.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Rootsi esitas taotluse NATOga liitumiseks
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.
Rootsi valitsus otsustas esitada taotluse NATOga liitumiseks, ütles riigi peaminister Magdalena Andersson.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.