22. detsember 1999 kell 22:00

Büroo kujunduses domineerib põrand

Vanast saeveskist on saanud moodne büroo ja ladu, mis moodustavad hästitoimiva terviku. Büroo põrandakujundus sai Auma Expo korraldatud põrandakujunduskonkursil esikoha.

Kunagi saeveskiks ehitatud hoone on saanud uue sisu ja vormi. Tellija, ehitaja ning sisearhitekti ladusa koostöö tulemusena sai maja täiesti uue fassaadi, katuse ning interjööri, mis võimaldas samaaegselt funktsioneerida nüüdisaegse büroo ja laona. Büroo sisekujunduse lõpptulemus on karge ja õhuline, minetamata ootuspärast asjalikkust.

Kollased ja sinised värvilaigud rohelisel ja hallil põrandal näivad kiirgavat positiivset energiat, mis ei lase tekkida tööstressil. Laoruumide kujundus on hea näide ökonoomsest ruumikasutusest, õnnestunud riiulivalikust ning hoone energeetilisest lahendusest.

Lähtudes firma tegevusvaldkonnast ja innustatuna Soomes end õigustanud ruumikasutusest soovisime kontori ja laoruumid omavahel ühendada. Kontori ja lao vaheline sein jagab ruumid funktsionaalselt erinevateks aladeks. Laoruumides on hästitoimiv kütte- ja ventilatsioonisüsteem, seega on normaalse töötegemise võimalused olemas.

Töökorraldus eeldab pidevat kontori ja laoruumide vahel liikumist. Kui kontoriruumid said sisearhitektilt läbimõeldud lahenduse, siis laoruumide puhul jätsime endale vabamad käed. Arhitekti soovituse järgi said eelnevalt viimistlemata seinad osaliselt sinise värviga kaetud.

Lattu valisime meie vajadusi rahuldavad Metkalli kergmetallist riiulid. Värvilised metallriiulid on esteetilised, võimaldavad laopinda ökonoomselt kasutada ning on vajadusel hõlpsalt teisaldatavad.

Tellija soov oli saada avatud büroo. Interjööri kujundamisel sai domineerivaks põranda kujundus -- kuna tellija soovis näha põrandakattena naturaalset linoleumi, võimaldas selle materjali lai värvivalik luua huvitavaid lahendusi.

Bürooruumi põrand on mererohelistes, helehallides, tuvisinistes ja safrankollastes toonides. Mereroheline laine büroopõrandal viib hoonesse siseneja sujuvalt nõupidamiste ruumi, mille põrandat katab pehme safiirsinine plaatvaip.

Ühtse koloriidi huvides on kogu ruumi seinte värvilahendus rohekas-kollastes toonides.

Päevase üldvalgustuse tagavad ripplakke uputatud luminofoorlambid, bürooseintel on sinakat spektrit kumavad valgustid. Sama sinakas valgus jätkub nõupidamiste ruumis, kus seinavalgustust täiendab laua kohal rippuv klaastiibadega valgusti.

Autor: Tiina- Maria Vint

Hetkel kuum