• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Büroo kujunduses domineerib põrand

  Vanast saeveskist on saanud moodne büroo ja ladu, mis moodustavad hästitoimiva terviku. Büroo põrandakujundus sai Auma Expo korraldatud põrandakujunduskonkursil esikoha.
  Kunagi saeveskiks ehitatud hoone on saanud uue sisu ja vormi. Tellija, ehitaja ning sisearhitekti ladusa koostöö tulemusena sai maja täiesti uue fassaadi, katuse ning interjööri, mis võimaldas samaaegselt funktsioneerida nüüdisaegse büroo ja laona. Büroo sisekujunduse lõpptulemus on karge ja õhuline, minetamata ootuspärast asjalikkust.
  Kollased ja sinised värvilaigud rohelisel ja hallil põrandal näivad kiirgavat positiivset energiat, mis ei lase tekkida tööstressil. Laoruumide kujundus on hea näide ökonoomsest ruumikasutusest, õnnestunud riiulivalikust ning hoone energeetilisest lahendusest.
  Lähtudes firma tegevusvaldkonnast ja innustatuna Soomes end õigustanud ruumikasutusest soovisime kontori ja laoruumid omavahel ühendada. Kontori ja lao vaheline sein jagab ruumid funktsionaalselt erinevateks aladeks. Laoruumides on hästitoimiv kütte- ja ventilatsioonisüsteem, seega on normaalse töötegemise võimalused olemas.
  Töökorraldus eeldab pidevat kontori ja laoruumide vahel liikumist. Kui kontoriruumid said sisearhitektilt läbimõeldud lahenduse, siis laoruumide puhul jätsime endale vabamad käed. Arhitekti soovituse järgi said eelnevalt viimistlemata seinad osaliselt sinise värviga kaetud.
  Lattu valisime meie vajadusi rahuldavad Metkalli kergmetallist riiulid. Värvilised metallriiulid on esteetilised, võimaldavad laopinda ökonoomselt kasutada ning on vajadusel hõlpsalt teisaldatavad.
  Tellija soov oli saada avatud büroo. Interjööri kujundamisel sai domineerivaks põranda kujundus -- kuna tellija soovis näha põrandakattena naturaalset linoleumi, võimaldas selle materjali lai värvivalik luua huvitavaid lahendusi.
  Bürooruumi põrand on mererohelistes, helehallides, tuvisinistes ja safrankollastes toonides. Mereroheline laine büroopõrandal viib hoonesse siseneja sujuvalt nõupidamiste ruumi, mille põrandat katab pehme safiirsinine plaatvaip.
  Ühtse koloriidi huvides on kogu ruumi seinte värvilahendus rohekas-kollastes toonides.
  Päevase üldvalgustuse tagavad ripplakke uputatud luminofoorlambid, bürooseintel on sinakat spektrit kumavad valgustid. Sama sinakas valgus jätkub nõupidamiste ruumis, kus seinavalgustust täiendab laua kohal rippuv klaastiibadega valgusti.
  Autor: Tiina- Maria Vint
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.