Kristina Traks • 22 detsember 1999

Tallinna Piimatööstus ja Kalev kinnitavad oma head äriseisu

Kaks nädalat tagasi kirjutas Äripäev, kuidas Tallinna Piimatööstuse ja Kalevi omanikfirma AS Epeks eesotsas Oliver Kruudaga ettevõtetest raha välja viib. Kondiitrivabrik Kalev on lähemal ajal sunnitud maha kandma kuni 40 miljonit krooni, mis on antud laenudena Venemaale ja Ukrainasse. Piimatööstuse omakapitali puudujääk on mitmesugustel hinnangutel kuni 100 miljonit krooni.

Tallinna Piimatööstuse juhatuse esimees Neeme Jõgi ütles, et piimatööstuse ja tema tütarde laenukoormus kokku on 100 miljonit krooni ning kõik nõuded on tagatud. Samuti väitis Jõgi, et piimatööstusel pole omakapitali puudujääki ning omakapitali suurus on 40 miljonit krooni. Jõgi sõnul lõpetab piimatööstus selle aasta umbes miljonikroonise kasumiga. Kahjumisse kirjutab ettevõte tema sõnul nõudeid rohkem kui 10 miljoni krooni väärtuses.

Ka ASi Kalev peadirektor Priit Kotkas ütles, et Kalevil pole mingeid rahaprobleeme. «Teie mõistes on iga Venemaa deebitor potentsiaalne väljakantimine,» ütles ta.

Kotkas eitas väiteid, nagu oleks offshore-firmale Kim Amsterdam antud laenud n-ö kadunud raha. Samas tunnistas Kotkas, et selle aasta esimesel poolaastal kandis Kalev maha 12,5 miljonit krooni laene.

Kotkas ütles, et praegu ei saa Kalev oma Venemaa tütreid maha müüa, sest nende eest ei saaks kuigi head hinda. «Nii Bogatõr kui ka T?arodeika töötavad praegu hästi, Ukraina kaubandusfirmal kuigi hästi ei lähe, kuid tahame ka seda säilitada,» lisas Kotkas.

Hetkel kuum