• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Piimatööstus ja Kalev kinnitavad oma head äriseisu

  Kaks nädalat tagasi kirjutas Äripäev, kuidas Tallinna Piimatööstuse ja Kalevi omanikfirma AS Epeks eesotsas Oliver Kruudaga ettevõtetest raha välja viib. Kondiitrivabrik Kalev on lähemal ajal sunnitud maha kandma kuni 40 miljonit krooni, mis on antud laenudena Venemaale ja Ukrainasse. Piimatööstuse omakapitali puudujääk on mitmesugustel hinnangutel kuni 100 miljonit krooni.
  Tallinna Piimatööstuse juhatuse esimees Neeme Jõgi ütles, et piimatööstuse ja tema tütarde laenukoormus kokku on 100 miljonit krooni ning kõik nõuded on tagatud. Samuti väitis Jõgi, et piimatööstusel pole omakapitali puudujääki ning omakapitali suurus on 40 miljonit krooni. Jõgi sõnul lõpetab piimatööstus selle aasta umbes miljonikroonise kasumiga. Kahjumisse kirjutab ettevõte tema sõnul nõudeid rohkem kui 10 miljoni krooni väärtuses.
  Ka ASi Kalev peadirektor Priit Kotkas ütles, et Kalevil pole mingeid rahaprobleeme. «Teie mõistes on iga Venemaa deebitor potentsiaalne väljakantimine,» ütles ta.
  Kotkas eitas väiteid, nagu oleks offshore-firmale Kim Amsterdam antud laenud n-ö kadunud raha. Samas tunnistas Kotkas, et selle aasta esimesel poolaastal kandis Kalev maha 12,5 miljonit krooni laene.
  Kotkas ütles, et praegu ei saa Kalev oma Venemaa tütreid maha müüa, sest nende eest ei saaks kuigi head hinda. «Nii Bogatõr kui ka T?arodeika töötavad praegu hästi, Ukraina kaubandusfirmal kuigi hästi ei lähe, kuid tahame ka seda säilitada,» lisas Kotkas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.