Toomas Truuverk • 7. jaanuar 2000 kell 13:13

Aktsiate hinnad Tallinna börsil tõusid

Kauplemine Tallinna börsil jäi nädala viimasel kauplemispäeval varasemate päevadega võrreldes ebaharilikult rahulikuks, 10ne enimkaubeldud aktsia hindu kajastav ÄP indeks kerkis 0,54% võrra.

Börsisüsteemi käive ulatus registreeritud 214 tehingus 27,6 mln kroonini, aga aktsiate hinnad liikusid kitsastes piirides.

Tõusu vedasid Hansapanga ja Ühispanga aktsia, kerkides vastavalt 1,8% ja 2,6% võrra. Hansapanga aktsia vastu püsib kohalike väikeinvestorite huvi, kelle tehingud andsid ligikaudu poole kõigist Hansapanga aktsiaga tehtud tehingutest. Õhtul pärast börsi sulgemist kanti börsisüsteemist läbi ka üks suurem kaalutud hinnaga tehing 107 kr tasemel ehk ostuhinnaga.

Telekomi aktsia lõpetas päeva miinuses (-0,42%) 118,5 krooni tasemel. Päeva jooksul tehti valdavalt väikeseid, alla 1000 aktsia tehinguid. Paari suurema tehingu toel saavutati päevakäibeks siiski korralikud 8,26 mln kr. Londonis liigub Telekomi aktsia praegu 118,2?120,5 kroonil.

Lisanimekirjas kerkis kõige enam internetifirma XXL.EE aktsia (+33,3%) 30,0 krooni tasemele.

Hetkel kuum