11. jaanuar 2000 kell 14:49

Soome Valio plaanib osta Ühinenud Meiereid

Soome piimanduskontsern Valio OY plaanib osta ASi Ühinenud Meiereid ja peab ettevõttega praegu sellekohaseid läbirääkimisi.

Täna tutvuvad Valio juhid Ühinenud Meiereide tehastega.

'Müügipakkumisi on Valiole tehtud ja läbirääkimisi samuti peetud,' ütles Valio Eesti tütarfirma, ASi Tapila nõukogu liige Mati Mölder. Ta kinnitas, et Valio tippjuhtkond peab Ühinenud Meiereidega läbirääkimisi ka praegu.

Mölderi sõnul on Ühinenud Meiereid soomlastele atraktiivne kaubamärkide ja suure turuosaga. 'Kui varem keskendus Ühinenud Meiereid ekspordile ja Eesti turul oli tema osa väike, siis viimase aasta jooksul on nad ka Eesti turul muutunud arvestatavaks tegijaks,' ütles Mölder.

Valio OY suhtekorraldusjuht Reijo Vatanen ütles, et Valiol on Eesti turul läinud hästi ja juba tükk aega kaalutakse, kuidas siin tootmist laiendada. 'Üks võimalus on laiendada Laeva meiereid, teine, et osta mõni olemasolev meierei,' ütles Vatanen. 'Uurime Ühinenud Meiereide ära ostmise võimalust ja tehingu toimumine on tõenäoline.'

Hetkel kuum