Ülo Toomsalu • 14. jaanuar 2000 kell 5:55

Ringkonnakohus päästis ärimees Aivar Osa vahi alt

Tallinna ringkonnakohus laskis eile oma määrusega keskvanglast viivitamatult vabaks president Lennart Meri majaehitusega kuulsaks saanud Viimsi vallavolikogu liikme Aivar Osa (32), kelle kaitsepolitseinikud vahistasid nädal enne jõule, kirjutab Postimees.

Keskvangla direktori Nikolai Kase sõnul avanesid eeluurimisvangla väravad Osa ees eile ennelõunal. Kask nentis, et kui tavaliselt on kohtumäärusel ka mingi uus tõkend, nagu näiteks allkiri elukohast mittelahkumise kohta, siis Osa puhul seda polnud.

Kohus põhjendas Osa vabastamist sellega, et tal on kindel elukoht Viimsi valla Püünsi külas, kindel töö (BNSi teatel aktsiaseltsis HEA Investeeringud), peres on kaks last hooldada ja Osa naine on kodune. Arvesse võeti sedagi, et Osa on Viimsi valla volikogu liige.

Osa vahistati eelmise aasta 17. detsembril. Kolm päeva enne aastavahetust esitas kaitsepolitsei talle süüdistuse kelmuses ja linnakohus pikendas Osa vahi all pidamist 17. jaanuarini. Sellesama kohtumääruse Osa kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi eile võidukalt vaidlustaski, kuigi prokurör Rita Sõmer talle vastu vaidles.

Sõmeri sõnul süüdistab kaitsepolitsei Osa kolmes kriminaalkuriteos - kelmuses, grupilises riisumises ja salakaubaveos. Kaitsepolitsei pressiesindaja Hannes Kont ütles, et Osa puudutav riisumissüüdistus jõuab õige pea kohtusse.

Hetkel kuum