Ülo Toomsalu • 19. jaanuar 2000 kell 6:01

Veemaks lööb pere rahakoti pihta

Kuus näiteks 10 kuupmeetrit vett kasutava perekonna 150kroonisest veearvest moodustaks ilmselt kevadel kehtima hakkav veemaks 30-45 krooni kuus, kirjutab Sõnumileht.

Abonenttasu suurusest ja selle arvestamisest on veel vara rääkida, ütles Tallinna hinna- ja konkurentsiameti juhataja asetäitja Arne Tunis. Abonenttasu tuleb maksta hoolimata sellest, kas inimene vett kasutab. Tallinna linnavalitsuse loodud töörühm arutas eile abonenttasu rakendamise võimalusi.

Töörühmas vastu võetud variandi peab kinnitama linnavalitsuse ajutine komisjon. 'Kui komisjon selle kinnitab, siis on ülejäänud linnavolikogu teha,' selgitas Tunis.

Hinna- ja konkurentsiameti juhataja Aave Põdra on Sõnumilehele kinnitanud, et abonenttasu kehtestamine ei tõsta vee hinda. ASi Tallinna Vesi kauaaegse juhatuse esimehe Enno Pere hinnangul on see aga võimatu.

Hetkel kuum