Kristel Raesaar • 20. jaanuar 2000 kell 12:02

Analüütikud ootavad Hansapangalt dividendi 10 krooni aktsia kohta

Hansapank võib analüütikute ennustusel maksta tänavu dividende umbes kümme krooni aktsia kohta.

'Hansapangal oleks võimalik omakapitalist välja maksta kuni 800 miljonit krooni,' ütles Ühispanga analüütik Sven Kunsing. Ühe aktsia kohta teeb see enam kui kümme krooni. 'See summa võib kujuneda väiksemaks nende laienemisplaanide tõttu Baltimaades, näiteks kui nad peaksid ostma panga Leedus. Vähemalt viis krooni aktsia kohta peaks pank kindlasti välja maksma.'

Juhul, kui Hansapank maksab kümme krooni aktsia kohta dividende, läheks umbes 400 miljonit krooni sellest Rootsi Swedpangale.

'Arvan, et täna ei suuda ka kõik kolm Balti riiki Hansapanga liigset kapitali neelata,' ütles Suprema peaanalüütik Veikko Maripuu. 'Kogu selle aasta grupi kasumi välja jaotamine pole küll mingi probleem.'

Vastupidiselt Hansapanga aktsionäridele pole Ühispanga ja Optiva Panga omanikel tänavu dividende loota, prognoosivad analüütikud.

Päevatoimetaja kommentaar:

<i>Pankade dividendid, tegelikult küll Hansapanga dividendid kütavad kirgi juba mõnda aega. ÄP-Online kommentaarirubriigis saab iga soovija oma seisukoha nii dividendide suuruses kui nende mõju kohta ka välja öelda.</i>

Hetkel kuum