26. jaanuar 2000 kell 10:18

IMF on mures Eesti riigieelarve täitmise pärast ja memorandumit ei kiideta heaks enne veebruarit

Eesti läbirääkimised rahvusvahelise valuutafondiga IMF uue memorandumi koostamisel on lõppenud, kuid lepingut ei saa allkirjastada enne eelmise aasta riigieelarve täitmise lõplikke numbrite teatavaks saamist, teatas rahandusministeerium agentuurile Bridge News.

IMFi direktorite nõukogu heakskiitu memorandumile Eestiga ei oodata enne veebruari lõppu.

'Läbirääkimised lõppesid detsembri lõpus, kuid midagi ei juhtu enne kui memorandum allkirjastatakse ja IMFi direktorite nõukogu selle heaks kiidab,' lausus rahandusministeeriumi avalike suhete nõunik Daniel Vaarik.

IMF väljendas oma muret Eesti riigieelarve täitumise pärast, kui valitsus otsustas ettevõtete reinvesteeritud kasumilt tulumaks kaotada. Valitsuse otsus tekitas 28,3 mld kroonisesse eelarvesse ligi miljardi kroonise augu, mille valitsus plaanis täita riigivara müües.

Hetkel kuum