Andrus Vaher • 27. jaanuar 2000 kell 9:21

Pro Kapital laiendab valdusi

AS Pro Kapital sõlmis eile kaks optsioonlepingut, üks leping annab ettevõttele õiguse omandada 6 hektarit mere-äärset maad Tallina kesklinnas ja teine annab õiguse omandada endise Tallinna Lihakombinaadi kinnistu ja hoonetekompleksi Tallinnas Peterburi maantee alguses, teatas börsile Pro Kapitali juhataja Andrus Laurits.

Lepingute kohaselt on Pro Kapitalil kahe aasta jooksul eesõigus omandada kuni 51% AS Kalaranna aktsiatest ja kuni 51% OÜ Torreon osadest nominaalhinnaga, millele lisanduvad Kalaranna ja Torreoni poolt optsioonilepingu sõlmimisest kuni optsiooni realiseerimise hetkeni tehtud investeeringud.

Kalarannale kuulub umbes 6 hektari suurune mere-äärne maa-ala, mis jääb Tallinna kesklinna läheduses linnahalli ja vesilennukite angaaride vahele. Torreonile aga Tallinna Lihakombinaadi kinnistu jahoonetekompleks Tallinnas Peterburi maantee alguses.

Kalaranna projekt on loomulikuks jätkuks praegu Pro Kapitali poolt arendatavale Ilmarise kvartali projektile. Torreoni kinnistule plaanib Pro Kapital ehitada Kristiine kaubanduskeskusele sarnasekaubanduskeskuse.

Hetkel kuum