Toomas Truuverk • 27. jaanuar 2000 kell 7:49

Tallinna börsil liigub täna ilma kindla suundumiseta

Kauplemist Tallinna börsil hakkab täna mõjutama homme avaldatavad Hansapanga konsolideeritud majandusaruanded. Sellest tulenevalt püsib investorite tähelepanu Hansapanga aktsial.

Oodatava positiivse uudise mõju pärsib aga ebakindlus välisturgudel, eeskätt siis Ühendriikides (tehnoloogiabörs Nasdaq kukkus läinud ööl 2,3%), kust kandub närvilisus üle ka meie naaberturgudele Helsingisse, Stockholmi ja Moskvasse.

Tõenäoliselt liiguvad aktsiate hinnad Tallinnas seetõttu küllalt närviliselt praeguste hinnatasemete ümber. Suuremaid hinnaliikumisi võib esineda küllalt juhuslikult liikuvate vähemlikviidsete aktsiate osas. Ühtset liikumissuunda välja ei kujune.

Tavapärasest veidi suurem huvi võib lisanimekirjas jätkuda Rakvere lihakombinaadi aktsia vastu. Eilse põhjal otsustades on suurematel maaklerfirmadel või siis mõnel nende kliendil soov HK Ruokatalo ostupakkumine väikeaktsionäridele pakutud hinnatasemel nurjata.

Hetkel kuum