Viktoria Korpan • 27. jaanuar 2000 kell 16:07

Trigon Capital investeerib Eesti IT-firmadesse

Joakim Heleniuse juhitav investeerimisfirma Trigon Capital on välja valinud kaks Eesti infotehnoloogia firmat, millesse investeeritakse umbes 40 miljonit krooni. Firmade nimed avalikustatakse veebruaris.

Trigon Capitali analüütik Nauris Berzins ütles täna, et firmad, kuhu Trigon Capital hakkab investeerima, on juba kindlaks määratud. 'Üks neist firmadest on Eestis juba üsna tuntud,' kinnitas Berzins.

Mitmed Eesti IT-firmad vihjasid, et üheks Trigon Capitali projektidest võib osutuda juba kaks aastat tegutsenud Tööstus- ja kaubanduskoja endise direktori Peeter Tammoja juhitav AS Index Net, mis haldab internetikaubamaja ja -väravat.

Berzins sõnas, et Trigon Capital otsib teisigi perspektiivikaid firmasid, kuhu investeerida. 'Meie firma finantsressursid on ammendamatud, kui me leiame häid ideid, pole raha probleem,' lausus ta.

Trigon Capital (endine Hansa Investments) käivitas koos Soome investeerimisfirmaga FinnFundi Balti ja Peterburi IT-firmasid investeeriva fondi mahuga ligi 78 miljonit krooni 1999. aasta detsembris. FinnFund rahastab projekti 15,6 mln krooniga.

Hetkel kuum