Toomas Truuverk • 31. jaanuar 2000 kell 13:09

Ainsana kerkis põhinimekirjas Hansapank, välisinvestorite huvi oodatust väiksem

Kauplemine Tallinna börsil jäi täna üllatavalt rahulikuks ja aktsiate hinnatasemed muutusid vähe. Börsi kümne juhtiva aktsia hinnamuutust kajastav ÄP indeks kukkus päevaga 0,18%, 394,59 punktile.

Suurimat kauplemishuvi leidis oodatult Hansapanga aktsia, saavutades 49 tehingus päevakäibeks 8,68 mln kr. Samas oodatud välismaist ostuhuvi reedel avaldatud konsolideeritud majandustulemused ei tekitanud. Aktiivsust näitasid üles peamiselt kohalikud investorid, kellele iseloomulikud tehingud ebastandardsete aktsiapakkidega moodustasid selgelt üle poole kõigist registreeritud tehingutest.

Välismaalaste leiget huvi meie aktsiate vastu näitavad ka vaid viis registreeritud tehingut Telekomi aktsiaga. Aktsia hind oluliselt ei muutunud, sulgudes 25 senti reedeõhtusest tasemest madalamal. Ka Londonis on kauplemine Telekomi aktsiaga olnud äärmiselt loid. Telekomi aktsia maksis Londonis kell 14:50 Eesti aja järgi 113,18 kr.

Välismaalaste tähelepanu tõmbab praegu jäägitult endale Ühendriikides toimuv, kus homme kogunev Föderaalreservi avatud turu komiteelt oodatakse järjekordset intresside tõstmist. Selles hirmus on hakanud raha aktsiaturult välja voolama.

Homme on oodata statistikaameti täpsustatud III kvartali SKT näitaja avaldamist. Tõenäoliselt olulist parandust varem teatatud 0,2%se kasvuga võrreldes ei tule.

Hetkel kuum