Kristel Raesaar • 31. jaanuar 2000 kell 12:50

Ühispank loodab kinnisvara müügist saada 650-750 miljonit krooni

Ühispank loodab enda omanduses oleva kinnisvara müüa ühtse komplektina, mille hinnaks võib kujuneda 650-750 miljonit krooni, ütles panga administratiivdirektor Leho Lugna.

Lugna sõnul huvituvad Tallinna atraktiisematest ärihoonetest investorid Rootsist, Norrast ja USA-st.

Lisaks Roosikrantsi tänaval asuvale endisele Tallinna Panga peahoonele ja Ühispanga uuele peahoonele Tornimäe tänaval lähevad müüki veel Tartu mnt 13 ja Pärnu mnt 12 asuvad büroohooned ja endise Tööstuspanga hoone Suur-Karja tänaval.

Päevatoimetaja kommentaar:

<i>Tõenäoliselt on initsiatiiv Ühispanga omanduses oleva kinnisvara müügiks tulnud panga suuomanikult, Rootsi panganduskontsernilt SEB, kes tahab näha Ühispanka praegusest oluliselt efektiivsemana. Ühispank teenis eelmisel aastal 101 miljonit krooni kasumit, mis 14 miljardi kroonise bilansimahuga panga jaoks on alla tema võimete. Võrdluseks, Ühispangast varade mahult vähem kui 2,5 korda suurem Hansapank teenis eelmisel aastal üle 8 korra enam kasumit. Kui aga Ühispangal õnnestub tema omanduses olev kinnisvara edukalt maha müüa, ootab panka erakorraline kasum, mis peaks eelkõige rõõmustama panga aktsionäre.</i>

Hetkel kuum