Ülo Toomsalu • 1. veebruar 2000 kell 6:03

Tallinna turgudelt saab alkoholi veel kuu aega

1. märtsist ei tohi alkoholi müüa Tallinna turgudel, väikseid keldripoode ähvardab sulgemine aasta pärast, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna volikogu võttis vastu otsuse karmistada pealinnas alkoholiga kauplemise korda, mille järgi kaotavad öösel alkoholiga kauplemise õiguse elamutes asuvad kauplused ning kange alkoholi müügi õiguse need poed, kus on pinda alla 50 ruutmeetri ja puudub kassaaparaat.

Linnavolikogu otsustas alates 1. märtsist keelata elumajades paiknevates alkoholimüügipunktides alkoholimüük õhtul kella 23st hommikul kella 7ni. Rida nõudmisi kehtestati ka alkoholiga kauplevatele poodidele. Näiteks peab eelnõu järgi alkoholipoe üldpind olema vähemalt 50 ruutmeetrit ning tarbijaga arveldamine peab toimuma läbi kassaaparaadi. Määrus keelab alkoholimüügi ka turul ja koolides.

Hinna- ja konkurentsi-ameti juhataja Aave Põdra sõnul ei suleta märtsis ühtegi keldripoodi. Samuti ei kaota elamutes asuvad keldripoed märtsist öist alkoholimüügi õigust. 'Need nõuded hakkavad kehtima alles siis, kui ettevõttele väljastatud alkoholimüügi litsentsid lõpevad,' selgitas Põdra.

Küll aga peavad 1. märtsist lõpetama alkoholiga kauplemise turud. 'Praegu võib alkoholi müüa turgudel kaheksa toitlustusettevõtet ja neliteist kauplust või kioskit,' täpsustas Põdra, kelle sõnul pole turgudel alkoholiga kauplevad ettevõtjad tegevuslubasid pikendama tulnud.

Põdra kinnitusel ei kehti öine alkoholimüügikeeld kõikide elamutes asuvate kaupluste kohta. Põdra soovitas kõikidel ettevõtjatel kontrollida linnaplaneerimise ametist, millena on pind kasutusele võetud.

Tallinnas müüb alkoholi ligi 2000 müügikohta, millest hinnanguliselt kümnendikul oleks uue alkoholi jaemüügi korra kehtestamisel tegevuse jätkamine kaheldav. Kehtivaid alkoholimüügilitsentse on ette-võtjatele välja antud 1000.

Hetkel kuum