Viktoria Korpan • 3. veebruar 2000 kell 17:02

Äripäeva fotograafi Raul Mee foto Andres Bergmannist valiti aasta pressifotoks

Eesti Ajalehtede Liidu korraldatud 1999. aasta Eesti parima pressifoto peaauhinna pälvis teist aastat järjest Äripäeva fotograaf Raul Mee, eelmise aasta parimaks pressifotoks tunnistati foto ERA Panga nõukogu esimehest Andres Bergmannist.

Kahepäevase ERA Panga piiramise tulemusena õnnestus Raul Meel mullu aprillis teha foto panga majas ribakardinate taga liikuvast Bergmannist. Bergmann oli juba mitmeid päevi keeldunud ajakirjanikega suhtlemast, samal ajal oli käsil ERA Panga moratooriumi lõpetamine pankrotimenetluse alustamiseks. Raskes seisus oli ka Bergmannile kuulunud kindlustusselts Polaris.

Sama pildi eest sai Raul Mee ka Äripäeva aasta fotopreemia. 'Foto andis kogu ERA Panga pankrotiloole sellise emotsiooni, mida uudisesse ei olnud võimalik kuidagi kirjutada,' põhjendas valikut Äripäeva uudistetoimetaja Meelis Mandel.

Eesti Ajalehtede Liidu korraldatud aasta parima pressifoto konkursi võitmise eest saab Raul Mee preemiaks 10 000 krooni.

1998. aasta parima pressifoto preemia sai Raul Mee fotoga riigikogust, kus riigieelarve arutelu ajal leidis riigikogu liige Olav Anton aega kolleege pildistada.

Hetkel kuum