Toomas Truuverk • 4. veebruar 2000 kell 7:34

Tallinna börsil on oodata väikest hinnatõusu

Kõik märgid viitavad, et Tallinna börsil võiks tänagi jätkuda viimastel kauplemispäevadel valitsenud stabiilne tõusutrend.

Liideraktsiate juba avaldatud ja järgmisel nädalal avaldamist ootavad (Norma) majandustulemused on turu üles kütnud ja nii kodumaised kui välisinvestorid on näidanud oma valmisolekut neile reageerida.

Ei saa märkimata jätta, et maailma aktsiaturud vabanesid eile intressiootuse painajast, mis paaril viimasel nädalal päris tõsiselt turgusid heidutas. Ühendriikides jäi möödunud öine kauplemine laiemas turusegmendis suhteliselt rahulikuks (Dow kerkis 0,09%), kuid tehnoloogiaktsiad, eesotsas internetisektori ja selle liidri Amazon.com?i aktsiaga kerkisid eile keskmiselt 3,4% võrra.

Täna hommikul avaldatud Eesti väliskaubanduse näitajad, mis raporteerisid aasta suurimast 2,7 mld kroonisest puudujäägist võivad mõningal määral investoreid heidutada, kuid teisest küljest, kui otsida puudujäägi võimalike põhjuseid, on see märk elavnevast majanduskeskkonnast. Siiski valitseb turul väike oht, et välismaalaste hetkelise tagasitõmbumise ajel võib turul tekkida pärast mõnepäevast tõusu väike surve kasumivõtmisele.

Hetkel kuum