Toomas Truuverk • 8. veebruar 2000 kell 11:05

Äripäev: Silmeti börsile viimine on väärt mõte

Äripäeva seisukoht

Tööstur Tiit Vähi viimaste aastate ettevõtlikkus hakkab vilja kandma ? tema juhitav Silmet Grupp jõudis eelmisel aastal 17 miljoni krooniga kasumisse. See on kandnud töösturi mõtted uuesti väärtpaberibörsi suunas.

Äripäev leiab, et Silmeti börsileviimine on väärt mõte. See samm oleks eelkõige trendimurdev ettevõtmine. Juba kolmandat aastat ei kuule väikeinvestor muud, kui et üks firma kavandab börsilt lahkumist või ostab suuromanik teises firmas aktsiad odavalt kokku, et pillid kotti panna jne. Ses mõttes pole börsi seis just lõbusate killast. Ka Vähi ise oli veel pool aastat tagasi seisukohal, et ?Tallinna börsist pole võimalik rääkida; nagu asjast, mida pole olemas?.

Läbipaistvast börsiettevõttest Silmetist kujuneks leevendus Kirde-Eesti sotsiaalprobleemidele. Kui lisaks võetakse ette Sillamäe sadama ehitus ja Phare rahadega Silmeti ohtlike jäätmete hoidla kaitserajatised, siis jätkub tööd ja tegemist pikaks ajaks.

Pange tähele: Silmeti ohutusrajatiste projektijärgne garantiiaeg peab olema tuhat aastat, seega on Silmeti aktsial Eestis pikim perspektiiv, A3T.

Hetkel kuum