Tiit Elner • 8. veebruar 2000 kell 13:12

Ekspankurile ehitaja võib miljonist ilma jääda

Ain Kelusele ehitustöid vahendanud ettevõtja võib ilma jääda ligi miljonist kroonist.

Tartu Ringkonnakohus rahuldas eelmisel nädalal ASi Ropka Ehitus juhatuse esimehe Silver Sikka erikaebuse menetluse taastamiseks. Varem oli kohus temalt välja mõistnud 950 000 krooni pankrotis õmblusettevõtte Walko kasuks ja jätnud tema taotlused rahuldamata. Sikka selgituse järgi tegi ta Ain Kelusele ehitustöid ja tellis ka töid teistelt ehitusfirmadelt.

Kuna Kelus ei suutnud tööde eest maksta, pakkus ta tasuks offshore-firma Mendelville Estates nõuet Walko vastu ja Walko tasus võla. Walko pankrotihaldur Kait Tiisler ei pidanud Sikkale tehtud väljamakset põhjendatuks ja saavutas selle väljamõistmise Tartu maakohtus. Ringkonnakohtu määrusega kohtupidamine jätkub.

Hetkel kuum