Raimo Ülavere • 11. veebruar 2000 kell 11:54

Viking Line'is suuromanike peretüli

Laevafirma Viking Line suurim omanik on Ahvenamaa perekond Lundqvisti laevafirmad 22,5 protsendiga. Kolmapäeval toimunud Viking Line"I aktsionäride tormilisel aastakoosolekul visati juhatusest välja 37 aastat selle liige ja aastail 1978-1995 juhatuse esimees olnud Stig Lundqvist.

Stig Lundqvisti tagandamise algatajaks oli tema vennapoeg, Viking Line"I juhatuse praegune esimees Ben Lundqvist. Meeste tüli algas sellest, kummal on Viking Line"is õigus esindada Lundqvisti laevafirmasid. Stig Lundqvistil tuli järjekordselt taanduda, nagu ta oli mullu sügisel sunnitud taanduma Lundqvistide kahe tankerifirma, Hildegaard ja Ångfartygs AB Alfa juhatuse esimehe kohalt.

Kasutatud Dagens Industri materjale.

Hetkel kuum