15. veebruar 2000 kell 7:54

Hansapank annab börsile liikumissuuna

Hansapanga aktsia tegi eilse kauplemise käigus läbi soliidse 4,93% tõusu 17,75 miljoni kroonise käibe juures. Hansapanga aktsia tõusis 138,25 kroonile, ületades analüütikute aastalõpuks planeeritud 130-135 krooni piiri. Välisanalüütikud on prognoosinud isegi 150-160 kroonist hinda Hansapanga aktsiale aasta lõpuks. Seega on aastalõpu planeeritud tase praktiliselt saavutatud. Nüüd on oodata analüütikutelt target-hinna muutust ülespoole või aktsia liigitamist neutraalseks. Välistada ei saa ka müügisoovituste andmist. Juhul kui analüütikutelt ei tule uudiseid, on oodata turu ülereageerimist, kui investoritel jätkub vabu vahendeid börsile paigutamiseks.

Viimasel ajal Eesti pankade poolt toimunud hoiuseintresside tõstmine ei avalda börsil toimuvale mõju, kuna intressitase jääb endiselt väga madalaks võrreldes potentsiaalsete kasumivõimalustega aktsiatesse investeerimise korral.

Suurimat tähelepanu peaksid tänasel kauplemispäeval leidma Hansapanga ja Telekomi aktsiad. Välisbörsidel kaubeldi eile Telekomi aktsiat Eesti tasemest mõnevõrra kallimalt - 125-127 kroonil. On raske prognoosida, kas antud hinnatõus ka Eesti turgudele jõuab. Võimalik, et Eesti turg teeb läbi korrektsiooni analoogselt Helsingi börsiga, mis kukkus eile 3,28%.

Hetkel kuum