Viktoria Korpan • 16. veebruar 2000 kell 15:35

Eesti Energia loobus Compaqi arvutite eelistamisest

Eesti Energia, kes soovis riigihanke korras osta ainult Compaqi arvuteid, muutis pakkumiskutse sisu, sest OÜ IMB Eesti esitas protesti riigihangete ametisse. Nüüd saavad ka teised arvutitootjad konkursis osaleda.

Pakkumise esialgses variandis soovis Eesti Energia osta üle 300 Compaqi arvuti. 'Muutsime riigihanke sest IBM Eesti esitas protesti riigihangete ametisse,' ütles Eesti Energia kommunikatsioonijuht Erki Peegel, 'Me leppisime IMB-ga kokku, et võtame Compaqi nime välja ja nemad võtavad protesti tagasi.'

Eesti Energia arvutihanke maksumus on orienteeruvalt 6-8 miljon krooni. Arvutimüügiga tegelevate firmade hinnangul on Compaqile teisi kvaliteetseid kaubamärke eelistades võimalik säästa umbes miljon krooni.Alguses põhjendas Eesti Energia otsuse soetada ainult Compaqi arvuteid sellega, et suurim osa ettevõtte arvuteid juba kannab seda kaubamärki.

Teiste arvutitootjate esindajatel on nüüd aega oma pakkumisi esitada 25. veebruarini. 1999. aasta veebruaris ostis Eesti Energia riigihanke korras 300 Compaqi arvutit.

Hetkel kuum