Raimo Ülavere • 17. veebruar 2000 kell 15:07

Kallas: maksukoormus ei tohi tõusta

Rahandusministeerium on jätkuvalt seisukohal, et maksukoormus ei tohi tõusta ja seda põhimõtet tuleb järgida ka järgnevatel aastatel, kinnitab rahandusminister Siim Kallas homses Äripäevas ilmuvas kommentaaris.

Tulenevalt riigi kulude ohjeldamise poliitikast on maksupoliitikas küsimus eelkõige maksude omavahelises vahekorras ja nende otstarbekuses praegusel kujul. Olen seisukohal, et maksupoliitika muutust tuleb vaadelda terviklikult, mitte käsitleda ühte või teist huvitavat maksuideed lahusolevalt, ilma kaalutlemata, kuidas see või teine idee mõjub teistele maksudele, kirjutab Kallas.

Kallas rõhutab, et riigil ei saa olla kahte erinevat maksupoliitikat - ühte, mis kehtestab makse ja teist, mis kehtestab olemasolevatesse maksudesse erandeid ja maksusoodustusi. 'Kogu maailmas on poliitikud äärmiselt innukad tekitama maksunduses segadust arvukate maksusoodustuste pealepressimisega. Nii ka meil. Asi, milleni me veel pole jõudnud, on arusaam, et maksusoodustus mingis valdkonnas on samasugune kulu, mida ühiskond selles vallas teeb, samuti nagu rahastamine eelarvestki, ja et see tuleb alati kellegi teise arvelt,' väidab Kallas.

Hetkel kuum