Raimo Ülavere • 17. veebruar 2000 kell 8:10

Märtsist saab Hansapanga Internetipangas täita tuludeklaratsiooni

Hansapanga ja Maksuameti koostööna on alates 1.märtsist kõikidel Hansapanga Internetipanga klientidel võimalus täita ja esitada Maksuametile 1999.a. tuludeklaratsioon elektroonilisel kujul, teatas Hansapank.

Hansapanga Tele- ja Internetipanganduse arendusjuhi Olari Ilisoni sõnul on pangal IT lahendus olemas. 'Hansapanga Internetipanga klientide identifitseerimise viis ning kliendiandmete tagatud turvalisus on esmatähtsad kõnealuse pilootprojekti sünniks', ültes Ilison.

Ilison lisas, et Maksuamet on detailselt tutvunud Hasapanga Internetipanga turvalisuse ning kliendi identifitseerimisparameetritega ning leidnud, et see vastab esitatud nõuetele.

Maksuameti pressiesindaja Koit Luus kinnitas, et Maksuamet võtab elektroonilise tuludeklaratsiooni täitmise pilootprojektiga seoses endale kohustuse deklaratsiooni täitja andmeid tunnustada. 'Maksuamet kontrollib siiski pisteliselt deklareeritud tulu ja kulu algdokumente', märkis ta. Vajadusel võib Maksuamet tagantjärele nõuda ka deklaratsiooni esitamist paberkandjal, lisas Luus.

Olari Ilison prognoosis, et ühisdeklaratsiooni täitmine abikaasadele käivitub samuti 1. märtsist.

Hetkel kuum