Ülo Toomsalu • 21. veebruar 2000 kell 5:59

Linnajuht varjas ametniku kooliraha

Pärnu linnavolikogu endine esimees Märt Mere maksis volikogu liikmete teadmata kolme aasta jooksul 68 450 krooni eest salaja kinni volikogu kantselei juhataja juristiõpinguid, kirjutab Eesti Päevaleht.

1996. aastal Mere ja kantselei juhataja Tiiu Jürgensoni vahel sõlmitud lepingu järgi kohustus linnavolikogu tasuma kantselei juhataja õpingud Tartu Ülikoolis ja kindlustama talle erialase töö Pärnu linnavalitsuse või volikogu struktuuris.

'See oli karm üllatus, et selline leping on sõlmitud ja raha makstud, millest volikogu liikmed ei teadnud,' ütles Väino Linde. Linde sõnul tuli leping avalikuks, kui ülikool saatis volikogule 13 500kroonise arve tänavuaastase õppemaksu eest.

Märt Mere ütles, et 1996. aastal linnapea olnud Linde valetab, sest teadis väga hästi, et volikogu maksis kantseleijuhataja kooliraha. 'Mina ei näe selles midagi iseäralikku, mida peaks tagantjärele rääkima,' ütles ta. 'Juristid ei tule väikese palgaga linnaametisse tööle, mõte oli selles, et äkki saame ühe korraliku haridusega inimese sinna,' lausus ta.

Pärnu linnasekretäri Ulvi Reimetsa hinnangul ületas Märt Mere oma volitusi, kui sõlmis volikogu nõusolekuta linna raha kasutamise viieaastase lepingu. 'Ta ei oleks tohtinud suunata raha enamaks, kui ühe aasta eelarve seda võimaldab,' ütles Reimets.

Linnasekretäri sõnul on eriti kummaline, et Mere kohustas volikogu kantselei juhatajale säilitama viieks aastaks töökoha kas volikogus või linnavalitsuses.Tema sõnul on aastane koolitusraha iga Pärnu linnaametniku kohta 1666 krooni.

Hetkel kuum