Toomas Truuverk • 25. veebruar 2000 kell 7:34

Investorite huvi püsib Telekomil

Pärast Vabariigi aastapäevast tingitud päevast kauplemispausi Tallinna börsil ja enne kohe algavat nädalavahetust, võib täna oodata päris huvitavat ja emotsionaalset kauplemispäeva. Tähelepanu keskmes peaks püsima Telekomi aktsia.

Huvi hoiab Telekomi aktsial esmaspäeval avaldatavad majandustulemused, millest analüütikud loodavad tubli toetust aktsia hinnale. Telekomi aktsiaga kaubeldi eile ka välisbörsidel. Ilma erilise entusiasmita ja aktiivsuseta kauplemises aktsia hind siiski veidi kerkis, jõudes Londonis 145,4 kroonile.

Tõusuliikumisele vastu hakkab mängima tavaliselt kiirele tõusule järgnev kasumivõtmine. Tõenäolisem on siiski, et tugevam kasumivõtmise katse tuleb siiski järgmise nädala alguses.

Teised juhtaktsiad liiguvad praegu suuresti Telekom jälgedes, sest nende endi kohta uusi fundamentaalseid uudiseid pole tulnud. Järgmisel reedel avaldab statistikaamet IV kvartali majanduskasvu esialgse näitaja ja lähematel kauplemispäevadel hakkab see aktsiaturule üha rohkem mõju avaldama.

Hetkel kuum