Madli Zobel • 25. veebruar 2000 kell 13:47

Riigifirma poputab endist lennukooli

Riigile kuuluv Lennuliiklusteeninduse AS rentis oma aastavanuse 2 mln krooni maksnud lennuki veebruari alguses ülisoodsalt erafirmale Pakker Avio ning ostab neilt lende turuhinnaga.

Rent, mida Pakker Avio lennuki eest riigifirmale maksab, katab umbes lennuki kindlustuskulud, samas kohustub Lennuliiklusteeninduse AS ostma vähemalt 25 tundi lende kuus ja maksma kompensatsiooni, kui neid välja ei osta.

Need summad pole üldse märkimisväärsed, ütles ASi Lennuliiklusteeninduse juhataja Jaan Tamm. Ta sõnas, et rohkem 120 mln kroonise käibe juures 35 mln krooni kasumit teeninud firma võib endale seda lubada. 'Kui me mõne lennu põhjal näeme, et meie töö muutub paremaks, siis me võime teha kasvõi lõbusõite, et lennujuhtide tuju paremaks läheks,' sõnas Tamm.

Samas kinnitas ta, et lennundustegevusega jäid nad eelmisel aastal kahjumisse. 'Mõned taksolennud ärimeestele ja mõned süldipeod, rohkem lennuk ei teeninud,' täpsustas ta.

AS Pakker Avio osutas teenuseid Tartu Lennukolledzhile, kuid jäi tellimusteta, kui riik lõpetas lendude ostmise. Lennuliiklusteeninduse AS hakkas neilt teenust ostma, kuna nende oma piloodid lahkusid tulusamatele projektidele.

Äripäeva andmetel viis kõnealune lennuk täna Helsingisse liinilennukist maha jäänud ASi Kalev juhatuse esimehe Oliver Kruuda.

Hetkel kuum