Kadi Heinsalu • 1. märts 2000 kell 8:23

Tallinna vanalinna pööningud ähvardavad omandireformi

Pööningute väljaehitamine võib pidurada omandireformi lõpetamist Eestis, kirjutab eilne Kauppalehti.

Ajalehe andmetel on usina pööningute väljaehitamise tagajärjel hooneregistris maju, kus on omaniku osa juba 200%, st majas on nii äriühingu kontoriruumid kui elukorterid. Samas valmib Eestis seadus, kus need kaks omandivormi ei saa koos eksisteerida ühe maja puhul.

Kauppalehti andtele on Eestis probleem ka see, et paljud juurdeehitused on valminud vaid omaniku enda loal.

Samas tuleb Eestis kahe aasta jooksul kanda kõik majad koos maaga kinnistusregistrisse, ilma selleta omandireform ei saa lõppeda. Ainuüksi Tallinna vanalinnas on pooled majad praegu sellises olukorras, et neid ei saa kanda kinnistusse.

Hetkel kuum