3. märts 2000 kell 8:18

Veiko Maripuu: Majandus on saavutanud stabiilse kasvufaasi

Täna avaldatud neljanda kvartali esialgne majanduskasv näitab, et Eesti majandus on saavutanud stabiilse kasvufaasi ja suuri hüppeid ei tohiks enam ette tulla, ütles Suprema peaanalüütik Veiko Maripuu.

Statistikaameti poolt avaldatud number ei jäänud palju alla oodatule. Analüütikute optimism oli tingitud üllatavalt tugevast teisest kvartalist aga kolmas ja neljas kvartal enam nii tugevad ei tulnud, rääkis Maripuu.

Maripuu sõnul toimus möödunud aastal tugev areng tööstuses. Endiselt on aga küsimärgiks kaubandus, kus on olukord vastuoluline. Jaekaubanduses oli juba möödunud aasta teisel poolel näha positiivsed arenguid, hulgikaubandus püsib aga paigal.

'Võrreldes 1998. aastaga ei ole Eesti majanduse struktuur muutunud nii kiiresti nagu analüütikud ootasid,' lausus Maripuu. Tema sõnul sõltub Eesti majanduse edasine areng sellest, kui hästi suudavad Eesti ettevõtted lüüa läbi arenenud turgudel.

Ei tasu loota avanevale Vene turule, vaid tuleb hambad ristis üritada minna läände. Kindlasti peaks jälgima ka seda, mida teevad Soome ja Rootis ettevõtted,ütles Maripuu.

Hetkel kuum