Inno Tähismaa • 6. märts 2000 kell 11:52

Rakvere lihakombinaadi töötaja kaotas sõrmeotsad

Rakvere lihakombinaadi lihahakkemasin lõikas kolmapäeva pärastlõunal maha 24-aastase noormehe parema käe kolme keskmise sõrme otsad, kirjutab Virumaa Teataja.

Maakonna tööinspektsiooni juhataja Rein Reisbergi kirjelduse järgi lülitas kombinaadi külmhoone laadija Oleg lihahakkija kolmapäeva pärastlõunal vooluvõrgust välja ja ootamata ära pöörleva lõikenoa seiskumist, asus masinat puhastama.

Reisbergi hinnangul põhjustas õnnetuse see, et ilmselt kasutati masinas lubatust suuremate avaustega lihafiltrit, mis lasi näppudel sattuda lõikenoa ette.

Näpuotstest ilma jäänud noormees toimetati rakvere haiglasse. Pärast sõrmehaavade kirurgilist korrastust lasti ta kodusele ravile.

'Selle kohta öeldakse, et seekord sõrmust vorstidest ei leia,' kordas Reisberg tuntud väljendit ning lisas, et õnneks kaotas noormees vaid sõrmeotsad.

Reisbergi andmetel on tänavu kahe kuu jooksul juhtunud Rakvere lihakombinaadis kuus kerget tööõnnestust. Ta pidas seda arvu väikeseks, sest kombinaadis registreeritakse väikseimgi tööõnnetus. Näiteks 24. jaanuaril põrutas üks töötaja ründava pulli eest põgenedes paremat jalalaba.

Kolmapäeval lihakombinaadis juhtunud oli Lääne-Virumaal läinud nädalal teine tõsine tööõnnetus. Möödunud esmaspäeval suri haiglas 51-aastane mees, kellele samal päeval kukkus metsas pähe pehkinud kasepuu.

Hetkel kuum