Madli Zobel • 8. märts 2000 kell 15:15

Kadaka turg on turismiobjektina taandumas

Turistide tulek Eestisse kasvab hoolimata sellest, et soomlaste ühepäevareisid on asendumas mitmepäevastega. Turismiameti hinnangul lükkab see ümber arusaama, et Eesti väärtus turistile võrdub Kadaka turuga.

Meie uuringutest tuleb välja, et ostud moodustavad turistide kulutustest vaid 35%, sõnas Turismiameti turismiuuringute osakonna juhataja Piret Kallas. 'Ühepäevakülastajate kuludest läheb ostudele siiski ligi 70%, kuid nende osakaal väheneb nagu eelnevatelgi aastatel.'

Endine majandusminister, praegune TTÜ professor Jaak Leimann sõnas, et kuigi praegu on Eesti turismibilanss positiivne, ehk siin käiakse rohkem, kui eestlased käivad välismaal, ei tasu seda üle hinnata, kuna tulevikus see tõenäoliselt nii ei saa olema. 'Me saame rikkamaks ja hakkame rohkem reisima,' põhjendas Leimann.

Turismiamet on seisukohal, et aruka analüüsi ja targa turismipoliitikaga saab turismimajandust jõuliselt soovitud suunas arendada.

Hetkel kuum