8. märts 2000 kell 7:55

Suurlangus USA aktsiaturgudel - Dow Jones tööstuslik keskmine -3,68%

Dow Jonesi tööstuslik keskmine kukkus eile 374,47 punkti ehk 3,68% 9796,03 punktile.

Dow indeksi tõmbas alla Procter Gamble, kes hoiatas, et ta ei suuda turgude ootusi täita seoses kõrgate paberi ja kütusehindadega. Procter Gamble on tuntud Crest hambapasta, Tide pesupulbri, Pampersi mähkmete ja Pringels krõpsude valmistajana.

Aktsia hind kukkus müügipaanika tõttu 31% ning oli enimkaubeldud New Yorgi börsil. Paanika kandus üle ka teistele 'vana majanduse' aktsiatele, millest koosneb Dow Jonesi tööstuslik keskmine.

Procter Gamble hoiatuse tõttu langetasid paljud maaklerfirmad firma aktsi reitinguid, investeerimispank Merrill Lynch alandas kogu kodumajapidamistoodete ja kosmeetika sektori reitinguid seoses negatiivse väljavaatega.

Nasdaq käsi käis natuke paremini kui nii saab öelda langeva turu kohta. Nasdaq kukkus 1,16% 4847,84 puktile, ületades päevasiseselt 5000 punkti piiri. 3000 punkti piir ületati novembris, 4000 punkti tase detsembris. Tõus tundub liiga kiire olevat.

Ameerika investorid leiavad siiski, et ainult vana majanduse aktsiad on kehvad, uue majanduse omi, mis Nasdaqi indeksisse kuuluvad, on kasulik osta mistahes hinna juures. Raha jätkab voolamist Nasdaqile.

Reutersi põhjal

Hetkel kuum