Ülo Toomsalu • 9. märts 2000 kell 6:04

Hoidke ennast saledusseebi pakkujate eest

Viimastel päevadel on paljud leidnud oma postkastist rõõmustava sõnumi: te olete võitnud 2. auhinna ja osalete 24 000 krooni loosimises. Ainult postkastiaadressiga firmast P.H. Postimüük pole ei Krediidiinfo ega ükski infotelefon midagi kuulnud, kirjutab Sõnumileht.

Kirja saajal jääb kavalasti koostatud paberist esialgu mulje, et lubatud 24 000 ongi juba samahästi kui taskus. Lehekese pöördel selgub siiski, et 2. koha auhind on 'kaunis ja kvaliteetne kaelaehe'.

Võimalus auhind kätte saada ja osaleda raha loosimisel avaneb neil, kes tellivad vähemalt 200 krooni eest midagi firma pakutavast kaubast. P.H. Postimüük pakub Bio Clinica saledusseepi ja -kreemi, mis lubavad kaalust maha võtta pestes või kreemitades, ja õunaäädikakapsleid, mis võimaldavat ühe nädala jooksul kolm kuni viis kilo maha võtta.

Kui keegi siiski otsustab endale kreemi ja seebi soetada, siis ei tee need tõenäoliselt kellelegi parandamatut kahju. Teine lugu on aga õunaäädikakapslitega. Tallinna Keskhaigla sisehaiguste arst Asta Kolde suhtub õunaäädika abil saledaks saamisesse täiesti negatiivselt. 'See on ikkagi äädikhape,' ütles Kolde. 'Kui inimesel juba on haavandtõbi, võib hape ohtlik olla.' Samuti võivad haavandid pikaajalisel õunaäädika tarbimisel tekkida, lausus ta.

Kirjad tulevad inimestele nimeliselt ja erinevad üksteisest ainult selle poolest, et 2. koha võitja kohal seisab kirjasaaja nimi.

Tarbijakaitseameti infoosakonna peaspetsialist Kristina Vaksmaa ütles, et paari päeva jooksul on kuus inimest neile helistanud, et kahtlase postimüügifirma peale kaevata. 'Meie seisukoht on, et keegi ei kasutaks seda teenust mingil juhul ega telliks neid asju,' ütles Vaksmaa. Ta kinnitas, et tarbijakaitseamet uurib asja ja annab selle tõenäoliselt majanduspolitseile edasi.

Hetkel kuum