Kadi Heinsalu • 9. märts 2000 kell 11:49

Merko Ehituse aktsionärid saavad aktsia kohta 40 senti dividende

Merko Ehituse juhatus teeb äsja avalikustatud börsiteate kohaselt 12. aprillil 2000. aastal toimuvale üldkoosolekule ettepaneku maksta aktsionäridele 1999. aasta eest dividende 40 senti aktsia kohta.

Merko Ehituse kontserni 1999 aasta 12 kuu konsolideeritud auditeerimata realiseerimise netokäive oli 733,7 miljonit krooni ja puhaskasum 16,5 miljonit krooni, arvestamata ühekordset finantskulu 56,2 miljonit krooni AS E.L.L. Kinnisvara eraldamisest.

Merko Ehitus kontserni majandustulemustes on konsolideeritud AS Merko Ehitus ning 100% osalusega tütarettevõtted AS Gustaf (tegeleb ehitusega), AS Merko Insenerehitus (tegeleb insener-ehitusega), AS Merko Ehitustööd (tegeleb ehitusega), SIA Merks (tegeleb projektijuhtimise ja ehitusega), UAB Merko Statyba (tegeleb projektijuhtimise ja ehitusega), Merko Project Finance Consulting Ltd. (tegeleb projektide finantseerimise ja konsulteerimisega), 66% osalusega tütarettevõte AS Merko Tartu (tegeleb ehitusega), 65 % osalusega tütarettevõte OÜ Matek (tegeleb väikemajade ja puitkonstruktsioonide tootmisega), 50% osalusega sidusettevõtted Normanni Linnagrupi AS (tegeleb projektijuhtimisega), Vesimer Investeeringute AS (tegeleb projektijuhtimise, investeeringute ja kinnisvaraarendusega), AS Insenervõrgud (tegeleb insenerehitusega) ja 25% osalusega sidusettevõte AS Tartu Maja Betoontooted (tegeleb betoontoodete tootmisega).

Merko Ehituse juhatus prognoosib kontserni selle aasta netokäibeks980 miljonit krooni, sealhulgas Eestis 780 miljonit krooni, Lätis 150 miljonit krooni ja Leedus 50 miljonit krooni. Puhaskasumiks prognoosib juhatus 38 miljonit krooni, Käibeprognoosid lähtuvad selleks aastaks sõlmitud ehituslepingute 870 miljoni krooni suurusest mahust. Sõlmitud lepingutest enamus, 767 miljoni krooni, tehakse Eestis, Lätis tehtavad tööd on 89 miljonit krooni ja Leedus tehtavad 14 miljonit krooni.

Suuremad objektid tänavu on SAS Radisson hotell, Multiplex kino Hobujaama tänaval, Prisma hüpermarket Sikupilli ja Peterburi maantee ristile.

Hetkel kuum