Kadi Heinsalu • 9. märts 2000 kell 15:33

Üüride vabastamine elavdaks Tallinna kinnisvaraturgu

Üüri piirmäära kaotamine Tallinnas viiks maksevõimetute sundüürnike lahkumiseni tagastatud majadest ja omanikud saavad võimaluse müüa keskmisest kehvemas seisus, kuid soodsas asukohas paiknevaid hooneid kinnisvarafirmadele.

Ober-Haus Kinnisvara tegevdirektor Hindrek Leppsalu hinnangul võivad sel viisil uuesti müügile tulevad korterid liikuma lüüa hinnad eluasemeturul, diferentseeride need praegusest rohkem lähtuvalt korteri või maja asukohast.

Üürihinna vabaks laskmine viib paljude sundüürnike lahkumiseni senisest elukohast, leiab Eesti Üürnike Liidu juhatuse esinaine Elle Kalda. Õigusjärgsete Omanike Liidu esimees Anto Raukas on seda meelt, et üürnikule ülejõu käiv korter tulev vahetada vajadusel väiksema vastu.

Veebruaris lõpus Tallinna linnavolikogus üüri piirmäära kaotamise ühendus Res Publica, taotledes esitatud eelnõus Tallinna volikogu 1998. aasta määruse tühistamist, mis kehtestas üüri piirmääraks linnas kaheksa krooni ruutmeetrilt. Eelnõu järgi kaoks üüri piirmäär alates 1. jaanuarist 2001.

Hetkel kuum