Kristel Raesaar • 14. märts 2000 kell 15:22

Bonnier saab Äripäevalt dividendidena viis miljonit krooni

Äripäeva Kirjastuse AS maksab Rootsi Bonnier Grupile tänavu varasemate aastate kasumi arvelt dividendidena välja viis miljonit krooni, otsustas ettevõtte nõukogu tänasel koosolekul.

Eelmistel aastatel on Bonnier saanud Äripäevalt dividende pool miljonit kuni miljon krooni.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles, et Bonnier otsustas tänavu tütarfirmast välja võta tavalisest suurema summa, sest 1996. ja 1997. aastal jäi valdav osa kasumist firmasse. ?Nüüd võtab omanik korraga rohkem,? selgitas ta.

Rõtovi kinnitusel on Äripäeva Kirjastusel hoolimata dividendide maksmisest vaba raha piisavalt. ?Meie investeeringute plaani täitmist see ei takista,? lausus ta.

Äripäeva Kirjastuse brutokasumiks kujunes mullu 2,4 miljonit krooni. Äripäev andis sellest 0,9 miljonit ja venekeelne Delovõje Vedomosti 68 000 krooni. Kõik teised Eesti üleriigilised päevalehed olid samal ajal kahjumis.

Äripäeva Kirjastuse tulusaimaks tooteks on Äripäeva käsiraamatud, mille väljaandmine tõi ettevõttele 1,5 miljonit krooni kasumit. Ainsana tõi kirjastusele kahjumi majandusajakiri Tulu, mis jäi 1,5 miljoni krooniga miinusesse.

Finantstulu teenis Äripäeva Kirjastus möödunud aastal ligi miljon krooni.

Rõtovi sõnul jäid nõukogu koosolekul osalenud omanike esindajad kirjastuse tulemustega üldjoontes rahule. ?Omanikud tundsid muret, et Eesti turul on toimunud langus ja Äripäeva kasum on võrreldes 1998. aastaga vähenenud,? tunnistas ta. ?Samas on omanikud rahul, et oleme suutnud majanduslanguse ajal teha hüppe tellijate arvus.? Äripäeva tellijate arv kasvas mullu 1000 võrra 14 300ni.

Lisaks dividendide jaotamisele otsustas Äripäeva Kirjastuse nõukogu tänasel koosolekul kahekordistada investeeringuid Äripäeva webi-toodete arendusse, ütles Rõtov.

Hetkel kuum