Ülo Toomsalu • 17. märts 2000 kell 6:01

Sarnet pooldab vähemalt 60 omavalitsuse jäämist

Valitsuse avaliku halduse büroo juhataja Väino Sarnet hindab haldusreformi ettevalmistamise suurimaks saavutusekskoalitsiooni kokkulepet, et omavalitsuste arv peab Eestis neli korda vähenema, kirjutab Eesti Päevaleht.

Veel pole teada, kas praeguse 247 linna ja valla asemele jääb 60, 70, 80 või 100 omavalitsusüksust. '150 oleks selgelt palju. Sellisel juhul läheb reform liialt palju maksma, kuid valdade haldussuutlikkus ei suurene ja tekib täiendavaid probleeme,' ütles Sarnet. 'Kavas on kaardistada nn ideaalmaastik omavalitsuste mõistlike piiride ja tõmbekeskustega.'

'Maakondade kokkupanemist valitsuskoalitsiooni enamus praegu otstarbekaks ei pea. See on võimalik üksikjuhtudel, lisas Sarnet.

Hetkel kuum