Toomas Truuverk • 17. märts 2000 kell 7:49

Tallinna börsi juhivad emotsioonid

Kõige olulisem tänahommikune Euroopa aktsiaturge mõjutama hakkav tegur on kahtlemata Ühendriikide aktsiaturgude möödunud öine järsk tugevnemine ? tehnoloogiabörs Nasdaq +2,94% ja tööstuskeskmine Dow +4,93%.

Suuremad Euroopa turud on USA aktsiate jõulisest tugevnemisest otseselt mõjutatud ja liiguvad suure tõenäosusega täna hommikul samuti üles. Tähelepanuväärne on USA turgude tõusu juures, et see ei toimunud mitte ainult ühes sektoris, vaid hõlmas suuremat turusegmenti.

Tallinna börs väga otseselt välisturgudega seotud ei ole ja mõju meie aktsiatele saab olema rohkem läbi üldiste meeleolude. Kuna fundamentaalseid tugevaid mõjureid turul hetkel ei ole, ongi Tallinna börsi suunajaks hetkel peamiselt emotsioonid.

Kuidas ühe või teise investori emotsioonid kujunevad on aga üpris raske prognoosida. Tõenäoliselt püsib turg sarnaselt eelmistele päevadele suhteliselt loid ja aktsiate hinnad liiguvad vähe.

Hetkel kuum